lördag 17 december 2011

En helt vanlig lördagsförmiddag på Ramberget

Jag och Magnus beslöt oss för att ge oss ut för att utforska Ramberget (som ju faktiskt ligger runt hörnet för oss båda). Vårt mål var att hitta Stora plattan och Svarta väggen som är med i föraren men som ingen av oss sett på spontana promenader i området. Glada i hågen hittade vi redan i backen upp mot berget ett block som kanske går att klättra på. 



 Väl uppe på toppen bestämde vi oss för att försöka lokalisera Stora plattan först (vilken visade sig vara lättare sagt än gjort). Vi klättrade runt på slippriga klippor rätt länge och hittade intressanta boulderproblem som jag förmodligen aldrig kommer att hitta tillbaka till.
Här är ett av dem
Vi fortsatte vårt sökande och träffade en jättesöt räv! (som vi först trodde var en katt).  Tyvärr hade räven så bråttom att jag inte fick med den på bild. Tillslut hittade vi iallafall till Stora Plattan som det största klätterområdet på Ramberget heter. Såhär ser det ut.
Leden "stora plattan" En stjärnled. Den här blev jag lite sugen på att göra


Stora diedret såg också fin ut. Lite blöt dock..

ett projekt till våren kanske?

Den här aréten blev vi ganska sugna på att prova på topprep. Visst ser den fin ut!
Vi letade vidare för att hitta Svarta väggen. Och den var verkligen svart..och blöt..Magnus ville göra Shadow on the wall som är linjen till vänster på väggen.


På vägen tillbaka hände en ganska lustig (och lite konstig) sak. På en stenmur låg en tjej i vit kort klänning och poserade i kylan. Det såg verkligen jättekallt ut. En fotograf stod framför och fotograferade för fullt. När vi närmade oss kastade sig fotografen fram och skylde henne med en stor filt. Man vet aldrig vad man får se på Ramberget. Så kan det vara en helt vanlig dag på Ramberget :)

1 kommentar: