söndag 25 december 2011

Utflykt till Uddevallas klätterklippor

Julledigheten spenderades i ett regnigt Uddevalla med mycket god mat, filmkvällar, öl med vänner och naturligtvis passade jag på att kolla in klätterutbudet i min hemstad. Det var bättre än väntat :) Vi hann med att besöka tre klippor av det 20-tal som är med i Bohusföraren. Alla klipporna hade mycket kort anmarsch och var lätta att sätta topprep på om man så vill.

Första stoppet var Hammaråsberget som är ett flackt berg som torkar upp snabbt efter regn. Klippan ligger lättillgängligt bakom en lekplats och ett par hyreshus. Den har bara 3 leder, men en av dem såg riktigt fin ut och hade tillochmed blivit belönad med en stjärna i föraren.
Robin Hotta en välsäkrad 4+ *

Nästa klippa åkte vi förbi på väg till julfirandet. Skomakarberget ligger mitt i centrala Uddevalla på Kämpegatan och instegen till lederna är i princip från trottoaren. Det finns en  led som heter "Trafikfaran" som är 25 meter lång. (med Uddevallamått mätt en lång led). Den blev jag riktigt sugen på att göra i vår.
Skomakarberget. "trafikfarans" insteg är precis till vänster om skylten.
Den sista klippan vi åkte förbi är egentligen en samling av 4 olika småklippor. Vi besökte de två som verkade mest intressanta. Området kallas för Samneröd, ligger i Söderläge och torkar snabbt.
Här är nedre väggen som har belönats med åtminstone 4 stjärnleder
Men finast tyckte ändå jag var övre väggen. Den har hög fikapotential och har också en jättefin Bouldervägg precis nedanför sig :)

Den här finger och handjamsprickan var ensam värd utflykten. "Skjutvarning" 6 en trestjärnig led.
precis nedanför till vänster ligger en jättefin Boulderklippa.
Hit kommer jag åka så snart det blir torrt. Det är ett som är säkert!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar